Банкеръ Daily

Общество и политика

Мая Манолова призова президента Радев да не подписва указа за нов главен прокурор

"Призовавам президента на България Румен Радев да чуе гласа на гражданите и да не подписва указа за назначаване на Иван Гешев за нов главен прокурор." Това заяви независимият кандидат за кмет на София Мая Манолова на пресконференция в предизборния й щаб.

"Позицията ми по отношение на избора на новия главен прокурор не е от вчера, не е заявена в края на кампанията, не е чак сега, а е пак сега", уточни Манолова и допълни, че за първи път в рамките на предизборната кампания е заявила становището си на 3 октомври в интервю за столичен седмичник. "Казвам го за тези, които се крият и нямат позиция по този изключително важен за българските граждани избор. Казвам го за Йорданка Фандъкова и за Бойко Борисов, които умират от страх", заяви още Манолова.

"Призовавам Борисов да слезе от джипа и да внесе в парламента обещаните предложения за довършване на съдебната реформа", допълни гражданският кандидат за кмет на София.

Манолова отново заяви, че е готова за дебат с настоящия кмет на София и кандидат за четвърти мандат от ГЕРБ Йорданка Фандъкова. Тя посочи, че е потвърдила три покани за дебат в рамките на тази седмица - на БТВ, на БНТ, на "Спаси София". "Човекът, който се крие и бяга от дебат е Фандъкова. Честно, справедливо и редно е това да се знае от столичани", категорична бе Манолова.

Новоизбраният кмет на Будапеща Гергей Карачон изпрати видео-обръщение до независимия кандидат за кмет на София Мая Манолова, в което изразява подкрепата си за предстоящия балотаж тази неделя. Проевропейски настроеният градоначалник нанесе първа изборна загуба на Виктор Орбан за последните десет години.

„Сигурен съм, че това, което гражданите на Будапеща успяха да постигнат, ще постигнат и гражданите на София. Затова призовавам в неделя да излязат и да гласуват за опозиционния кандидат  Мая Манолова, за да може и София да бъде по-свободна, по-солидарна, по-зелена и по-европейска.“, казва Карачон във видеото си.

Мая Манолова благодари на новоизбрания кмет на Будапеща Гергей Карачон за подкрепата. "Приятелите на Бойко Борисов Виктор Орбан и Ердоган едва ли са щастливи, но кметовете на вече свободните градове Будапеща и Варшава се подкрепят и вярвам, че София в неделя ще бъде също толкова свободна и толкова горда, колкото Будапеща", подчерта тя.

Facebook logo
Бъдете с нас и във