Банкеръ Daily

Общество и политика

Мая Манолова прави акция „Събуди се, ЦИК!”

Председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ”  Мая Манолова заедно с активисти на гражданското сдружение и участници в протестите започват акция „Събуди се, ЦИК, за машините!” Това ще стане утре от 7,00 часа сутринта пред сградата на Централната избирателна комисия, където трябва да се проведе заседание на комисията.

"Настояваме референдумът и предсрочните парламентарни избори да бъдат произведени чрез машинно гласуване, както е записано в Изборния кодекс, като ние подкрепяме и машинното, и дистанционното електронно гласуване", каза Манолова в понеделник пред президентството, докато внасяше апела си към Румен Радев да инициира референдум заедно с предсрочните избори.

"За последен път се обръщаме към Борисов със 7 представители в ЦИК, към Нинова с 6 представители в ЦИК, към Карадайъ с двама представители в ЦИК, към „Обединени патриоти“, „Демократична България“ и „Воля“, които има по един представител. Незабавно да внесат процедурата за обществена поръчка за закупуване или наемане машини за гласуване", категорична е Манолова, като даде ултиматум на ЦИК до края на деня в понеделник да се обяви обществената поръчка, която е подготвена, но не се публикува.

Бившият омбудсман подчерта, че в противен случай няма да има честни избори и държавата ще се превърне в София-2 – изборите ще се правят от групировките, от мутрите, от подземния свят, както беше в София и в други градове на последните местни избори, за които специално с решение на парламента машинното гласуване беше отменено. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във