Банкеръ Daily

Общество и политика

Мая Манолова посъветва Борисов да подаде оставка утре

Снимка: Архив

Лидерът на гражданската платформа "Изправи се.БГ" и бивш омбудсман Мая Манолова призова премиера Бойко Борисов да подаде оставка утре, ден преди обсъждането на положението с върховенството на закона и основните права в България във връзка с протестите и обвиненията за корупция спрямо властите в страната. 

България само имитира борба с корупцията и това се знае добре от европейските институции и в Европарламента, каза Манолова пред журналисти в Кюстендил, където е по повод Празника на плодородието.

"Унищожителна критика от европейските институции, два доклада с критичен тон, който никога не сме получавали - и на Eвропейската комисия, и на парламентарна комисия по върховенство на правото и граждански права, показват, че България само имитира борба с корупцията, няма съдебна реформа, че са пряко застрашени правата на българските граждани, че медиите са под чехъл", подчерта лидерът на "Изправи се.БГ".

"Това, което трябва да се случи в резултат на протестите, е Борисов да бъде изгонен изобщо от управлението на България. Досега протестите го изгониха от София, сега трябва да бъде изгонен и от управлението на страната. Очаквам, че той ще се опита да запази поне част от достойнството си, като подаде оставка. Би могъл да го направи във всеки един ден и би било подходящо, например утре, ден преди изслушването в Европейския парламент за корупцията в България", смята Манолова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във