Банкеръ Daily

Общество и политика

Мая Манолова показа поле коноп и обвини Борисов, че ще изтрови децата

Председателят на Гражданската платформа Изправи се.БГ Мая Манолова пусна видео на живо с огромно поле с индустриален коноп, за което тя твърди, че е марихуана на 12 км. от София.

Полето е на територията на обработваема земя на стария Околовръстен път на София, малко преди село Чепинци. Манолова призова Борисов вместо да изпраща полицай от отдел "Наркотици" в домовете на беззащитни граждани, да изпрати тези полицаи в незаконната плантация с марихуана.

Индустриалният коноп е напълно легален в страната. Той е продукт с широко приложение – използва се в производството на влакна, трици, семена и фармацевтични продукти, леки хартии, изолационни материали, биокомпозити, като постелка за спане на фермерски животни и дори в строителството. Дивият вариант на растението пък е изключително разпространен като плевел по нашите земи. В миналото хората са го отглеждали за производство на конопи, въжета, платове и рогозки. Той не е психотропно вещество. 

Манолова обвини Бойко Борисов и МВР в чадър над подобни плантации. Тя подчерта, че полето с марихуана се намира под носа на полицаите.

"Това е България на Борисов, при която МВР опъва чадър над полетата с марихуана и в същото време тараши къщите на беззащитните хора, за да изземва съдове за варене на компоти и уреди за печене на чушки. Ето това е България на Борисов", жалваше се Манолова.

Според нея тази незаконна плантация наесен ще изтрови децата в училищата.  

Facebook logo
Бъдете с нас и във