Банкеръ Daily

Общество и политика

Мая Манолова подкрепи протестиращи от "Дианабад" против заменките и презастрояването

Политиката на Столична община да насъсква граждани срещу собственици на парцели и граждани срещу инвеститори е долна политика. Фандъкова и екипът й не решават проблемите на хората, а обслужват интересите на  приближения до ГЕРБ кръг.Това е изключително непочтено поведение на местната власт, оставила хората да се оправят сами.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова по време на протеста на жители на кв. "Изгрев" и кв. "Дианабад" пред Столичната община тази сутрин. Те протестираха срещу изграждането на осеметажна сграда непосредствено до детска градина  вместо да се разшири градината.

"И по време на кампанията за кмет на София бяхме в кварталите "Дианабад" и  "Изгрев". Тогава уж  се поеха много обещания от кметския екип на Фандъкова, че ще има детски площадки, детски градини, че ще спре презастрояването и приоритет ще са кварталите, а собствениците ще са обезщетени адекватно. Нищо обаче не се е променило за една година, нито впрочем за десет  – 7000 деца чакат за детска градина, а презастрояването в София продължава", коментира Манолова.

"В Дианабад, до едната детска градина, общинският имот, който можеше да е за разширяване на детската градина, се придобива от инвеститора срещу дарение на друг имот в друг квартал и с доплащане от 1 млн. лв. Това е по официалните документи. Протестираме срещу цялата схема, която се е случила. СОС приема подобен тип "заменки" и не се интересува от мнението на гражданите. Проблемът е, че се копае изкоп и оградата на детската градина е подкопана", обясниха пък протестиращите.

"Явно екипът на г-жа Фандъкова не смята, че обещанията трябва да се спазват, а гражданите – да се слушат. Нейното място е тук - да ги чуе. Или в квартал "Дианабад" - за да се убеди лично за оградата на градината", категорична бе Манолова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във