Банкеръ Daily

Общество и политика

Мая Манолова осъди Борисов да ѝ плати 10 000 лева за клевета

Съдът реши на първа инстанция лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов да плати на Мая Манолова от коалиция "Изправи се! Мутри вън!" обезщетение в размер на 10 000 лева. Той трябва да плати и разноските по делото.

Решението на съда може да бъде обжалвано.

През ноември 2019 г. кандидатът за кмет по това време Мая Манолова внесе искова молба срещу премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов за неимуществени вреди от неистински и опозоряващи негови твърдения. Искът бе за 15 000 лв.

Тези твърдения бяха направени по време на интервю на Борисов от 1 ноември 2019 г. в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

Тогава Борисов каза следното: "Възмутен човек, който е при тях (в щаба на Манолова – б.р.) и ги слуша, ми каза, че може да попитате „Снощи към 19:30-19:40 ч. във Волуяк дали госпожа Манолова е правила там среща с ромите да прави такива уйдурми...Снощи по негови думи около 19:30-19:40 ч., конспиративно, чакали са я на Волуяк и отишла да се спазарява с кои роми да излязат и да кажат: „ГЕРБ ми платиха, Фандъкова ми плати, за да гласуваме за нея”.

Премиерът е цитиран и още един път с думите: „Там Братя Галеви са ѝ помогнали много през ромските лидери. Направихме така, че да ги търсим с червена бюлетина. Но това не значи, че отвън някъде нямат влияние върху ромските лидери. И няма да ме учуди ако и на първия тур са правили подобни магарии”.

Като доказателство за деянието бившият омбудсман прилага медийна публикация, в която приписваните ѝ действия са определени като „Новия Костинброд на Мая”.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във