Банкеръ Weekly

Общество и политика

Мая Манолова: Опозицията изпълнява "опорните точки" на Прокопиев

С внасянето на вота на недоверие Бойко Борисов изпълнява "опорните точки на Иво Прокопиев", заяви Мая Манолова, зам.-председател на НС и член на ИБ на БСП на брифинг на партията. Вчера в интернет изтече имейл от 6 май т.г. на собственика на "Икономедиа",  в който се твърди, че има сценарий лицензиите на ЕРП-тата да бъдат отнети на 15 май, и дава указания как да бъде разработена темата.

Според Манолова опорните точки на Прокопиев показват как действа задкулисието в България. По думите й това е заговор срещу България и срещу българското правителство.

За Манолова е скандално, че се замесват и политически партии.

„Визирам Реформаторския блок, като говорители, и ГЕРБ, като вносители на вот на недоверие. Възмутително е и това, че в този заговор се опитва да бъдат включени и двама еврокомисари - комисарят по енергетиката и българският еврокомисар Кристалина Георгиева”, продължи тя.

"Ако вотът бъде внесен утре, председателят на парламента ще изпълни изискванията на парламентарния правилник и ще насрочи дата. Но аз лично съм скептична по отношение на това дали народните представители ще загърбят ангажиментите, които са поели пред избирателите си, за да участват в една евтина предизборна агитация, да се включат и те в сценария на Прокопиев", смята Манолова.

По думите и внасяне на вот на недоверие по време на предизборна кампания е неуважение към избирателите.

„Представете си как ще изглежда дебат по вота – политическо джавкане вместо дебат с политически аргументи, а това ще отврати допълнително избирателите”, заяви Манолова.

Относно запечатаната стая на ГЕРБ в парламента Манолова заяви, че решението за отнемане на стаи е в правомощието на председателя на парламента.

"Без да навлизам в детайли, се чудя защо хора, които не влизат в пленарната зала, имат нужда от допълнителни помещения и според мен мястото на депутатите е в пленарната зала на парламента, а не по кабинетите", добави Манолова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във