Банкеръ Daily

Общество и политика

Мая Манолова набира продукти за пенсионери

В събота  омбудсманът Мая Манолова ще приканва столичани да купят и дарят хранителни продукти за възрастни хора, които няма да получат надбавка върху великденските си пенсии. Акцията на Манолова, наречена „Купи и сподели“ е част от Националната кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“, която се организира за трета поредна година под нейния патронаж. При предишните две години бяха събрани над два милиона лева в пари и хранителни продукти, с които бяха зарадвани десетки хиляди български пенсионери.   

Събитието ще се състои от 11.30 часа в столичния магазин на хранителна верига БИЛЛА на бул. „България“.

Клиентите ще могат да оставят купените и дарените продукти в специално поставените за целта на изхода колички, брандирани с логото на кампанията. Доброволците на „Великден за всеки“ от Български Червен кръст, Национален алианс за работа с доброволци, Национално сдружение „Младежки глас“, Младежки дом – Сливен, ЕГ „Васил Карагьозов“ от гр. Ямбол, Фондация П.У.Л.С. и младежи от група „отГОворните“ ще оказват съдействие на всички, които решат да подкрепят благородната кауза.

От днес акцията „Купи и сподели“ се провежда в 44 магазина в 13 града на страната. По традиция се реализира в двете последователни седмици преди Великден, в дните от петък до неделя /23-25 март 2018 г. и 30 март - 1 април 2018 г./, в партньорство с най-мащабните хранителни вериги в страната Билла, Кауфланд и Лидъл, като към тях по места се присъединяват и други големи супермаркети.

Кампанията „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“ може да бъде подкрепена с финансови средства по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Български Червен кръст.

Facebook logo
Бъдете с нас и във