Банкеръ Daily

Общество и политика

Мая Манолова: Искаме оставката на ръководството на КЕВР

"Притеснени сме от липсата на политическа воля от страна на отговорните институции да се справят с поскъпването на тока. Политическите партии, предвид факта, че имат свои представители в КЕВР – енергийсната комисия не се зае с парещите проблеми в енергетиката. Това направи само Комисията по ревизията", заяви председателят на "Изправи се.БГ!" Мая Манолова на брифинг пред КЕВР. 

Манолова настоя служебният министър на енергетиката да освободи ръководствата на енергийните дружества и Енергийната борса, а членовете на Комисията за енергийно и водно регулиране да подадат оставка. Според нея влизането на ДАНС и ГДБОП в комисията и борсата е закъсняло и са нужни радикални мерки, за да не се стигне до улични протести.

"Сега трябва служебното правителство да действа радикално, защото в противен случай политическите и корпоративните обвързаности на хората на високи нива в енергетиката ще доведат до просешка тояга българските граждани и ще има хора на улицата - този път по чисто икономически причини", подчерта тя.

Манолова призова служебното правителство да компенсира повишението на цените на тока за битовите потребители и бизнеса за периода от 1 октомври до 31 март.

"Трябва да се стигне до край. Издевателството над българските домакинства за сметка на спекулантите в енергетиката трябва да бъде прекратено", категорична е Манолова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във