Банкеръ Daily

Общество и политика

Мая Манолова иска в бюлетината "вот против всички"

Ако се стигне до задължително гласуване, ще предложа в бюлетината да има квадратче „вот против всички”.  Ако не харесват нищо от това, което се предлага на политическия пазар, избирателите да могат да откажат „да пазаруват” един или друг кандидат”. Това заяви в кулоарите на парламента депутатът от левицата Мая Манолова.

"Такава промяна не може да бъде направена сама за себе си. ако ще задължаваш хората и ще ги санкционираш, ако не гласуват, трябва да им създадеш възможност да могат да упражнят това свое право. Т.е. трябва да бъдат направени сериозни промени в избирателните списъци и да бъде дадена възможност на всички български граждани да упражнят правото си на глас”, добави Манолова.

Тя призова Цветан Цветанов се съсредоточи върху собствената си партия и собствената си четворна коалиция, защото "сигналите, които излъчват, са за нестабилност и за вътрешни неразбории". Манолова  посъветва ГЕРБ, чак след като си подреди собствения си двор, да дава съвети на други партии, още по-малко на опозицията.

Депутатът от БСП каза още и че е лесно да се управлява, когато се теглят заеми и всеки проблем като този с БДЖ го решаваш на гърба на гражданите. Манолова нападна управляващите, че се „стискат“ да дадат 40 млн. за БДЖ, но са отделили 3 милиарда, за да решат кризата с КТБ, въпреки обещанието да поискат преди това международно разследване и да потърсят парите.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във