Банкеръ Daily

Общество и политика

Мая Манолова и "Отровното трио" подписаха споразумение за общо явяване на изборите

Председателят на гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова и адвокат Николай Хаджигенов от т. нар Отровно трио подписаха споразумение за общо явяване на парламентарните избори догодина.

На брифинг след подписването на споразумението Манолова заяви, че целта е да се сформира истинско мнозинство в парламента, което да прави реформи.

"Ние от двете формации гледаме в бъдещето и е време с гражданите да оставим Бойко Борисов в миналото, защото докато хората изработват най-модерни ваксини, Борисов в двора на пловдивска болница се чудеше 45-годишният ЗиЛ дали е камион или хладилник. Време е да оставим Борисов заедно с хладилника в миналото“, каза председателят на "Изправи се.БГ".

Двете страни, подписали споразумението, са се договорили за няколко основни точки, сред които осигуряване на честни избори, съвместно участие на предстоящия вот, усилия за създаване на мнозинство, изработване на обща управленска реформа и създаването на специална парламентарна комисия, която да направи ревизия на периода на управление на премиера Борисов.

„Това е стъпка към разчупването на политическите стереотипи. Единственото, което можем да направим е да се съберем всички заедно“, каза Николай Хаджигенов.

Манолова посочи, че е постигната принципна договорка с партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" за гарантиране честността на изборния процес, като очакванията са договорка да има и с "Демократична България". 

Все още не е ясно по какъв начин "Отровното трио" и "Изправи се.БГ" ще се явят заедно на изборите, тъй като нито една от двете платформи не е регистрирана политическа партия. Манолова обясни, че най-вероятно ще се ползва регистрацията на някоя от формациите, които участват в "Изправи се.БГ".

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във