Банкеръ Daily

Общество и политика

Мая Манолова е с най-много номинации в БСП за кмет на София

В момента приключват номинациите в организациите, Мая Манолова е може би човекът с най-много номинации. Гласове „против” засега не сме чували”. Това заяви пред Нова телевизия зам.-председател на парламентарната група на БСП Георги Свиленски.

"Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще вземе отношение, след като приключи номинационният процес. Като председател на Националния съвет и член на БПС, единствената задача и цел, която може да има Нинова, е да свали ГЕРБ от властта в София. Защото това е знак за свалянето на ГЕРБ от власт в цялата държава”, заяви Свиленски.

Според него всеки, който би допринесъл за свалянето на кмета Фандъкова от власт и мнозинството на ГЕРБ, би получил подкрепата и на ръководството и на председателя”.

„Костадин Паскалев също е достоен кандидат. Той обаче е партийна кандидатура. В София знаем, че БСП сама е трудно, почти невъзможно, да спечели местни избори. Затова търсим широко разтваряне на ветрилото”, допълни Свиленски.

Омбудсманът Мая Манолова още не е обявила дали ще се кандидатира. Миналият месец тя съобщи, че не иска БСП да я издига за кандидат за кмет на София. Тогава Манолова коментира твърденията, че от БСП ще я помолят да се кандидатира за кмет на столицата, като се пошегува, че винаги името й се спряга, когато в някой сектор има криза.

Facebook logo
Бъдете с нас и във