Банкеръ Daily

Общество и политика

Мая Манолова: Борбата за честни избори е дълг на депутатите

Борбата за честни избори не е въпрос на актьорско майсторство, а е дълг на депутатите. Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова по повод на изказването на Корнелия Нинова за честните избори. По думите на Нинова „темата за общ фронт за честни избори не е интересна“ за Мая Манолова.

По повод на тази спекулация Манолова написа във Фейсбук страницата си:

“Борбата за честни избори не е въпрос на актьорско майсторство, а е дълг на депутатите. Гражданската платформа "Изправи се.БГ" не е канена на среща за честни избори от г-жа Нинова. Вече съобщихме това. Обявихме също, че ако г-жа Нинова действително искаше честни избори и видеонаблюдение, щеше да го внесе в Закона за извънредното положение, а не в Изборния кодекс. Разликата е в това, че законът съвсем скоро се промени, а кодексът няма да се отвори. Лидерът на БСП го знае прекрасно и е учудваща ядосаната й реакция днес.

Докато днес сме в Мъглиж, където нашият кандидат за кмет се изправя срещу тези на Борисов и Нинова, се питаме защо 4 години не стигнах на председателя на БСП да се пребори за честни избори?

Борбата за честни избори не е въпрос на актьорско майсторство. Това дори не е борба. Това е задължение на партиите в парламента и на всеки политик. Дълг към обикновените хора - десни, леви, земеделци, партийни и непартийни.”

Припомняме, че още при първия случай на тиражиране на невярната информация за поканата от БСП за среща за честни избори, в интервю пред Дарик Пловдив на 28 януари, Манолова заяви, че нито се е срещала с Корнелия Нинова, нито е получена покана от БСП или Нинова.

По-рано днес в отговор на въпрос дали са водени разговори с "Демократична България" и Мая Манолова относно опазването честността на изборите, лидерът на БСП Корнелия Нинова отговори: "Както обещахме, поканихме и "Демократична България", и Мая Манолова на среща. Имахме разговор с "Демократична България", на който се разбрахме да си сътрудничим на експертно равнище, да си помагаме взаимно с нашите членове в секционните комисии, със застъпници и наблюдатели и с тяхната платформа "Ти броиш". С тях ще продължим на експертно равнище да уточняваме нещата. Мая Манолова нито отговори на поканата ни, нито присъства на днешната среща. Очевидно темата за общ фронт за честни избори не е интересна за нея".

Facebook logo
Бъдете с нас и във