Банкеръ Daily

Ръководителят на Спецпрокуратурата Валентина Маджарова:

Магистрати никога не са нахлували в сградата на президентството

Ръководителят на Спецпрокуратурата Валентина Маджарова

Магистрати от Специализирана прокуратура никога не са нахлували в сградата на президентството. Това заяви на пресконференция административният ръководител на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова.

"Магистрати от Специализирана прокуратура извършиха и предприеха действия по разследването след надлежно разрешение от български съд. Те фактически пристъпиха на територията на президентството след покана и при спазване на вътрешните правила. Те бяха въведени вътре от административен секретар на президентството. При тези факти и това изясняване, да говорим, че е налице нахлуване някъде е манипулативно и не е истина. Това е чувствителна тема. Всички погледи, но неоправдано, бяха вперени към Специализирана прокуратура и специализираното правосъдие след 9 юли 2020 г.. В този ден друга прокуратура също извърши действия по разследването в същата сграда на президентството отново в изпълнение и резултат на друг съд, различен от Специализирания", поясни Маджарова.

Тя подчерта, че нахлуване няма, а също така, че сградата на президентството не се ползва с привилегия, така че в тази зона да не се извършват действия по разследването.
По думите ѝ искането за отстраняването на главния прокурор Иван Гешев в политическо.

През миналата година са наблюдавани 274 дела, касаещи корупция, като голям брой от тях са приключили, а за 56 лица, в това число и кметове, вървят публични съдебни процеси. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във