Банкеръ Daily

Общество и политика

Магазин в Мездра обяви промоция, тълпа от купувачи се струпа на входа

Снимка: medianews.bg

Магазин за електроуреди и битова техника в град Мездра обяви промоция на черна и бяла техника. Заради офертата пред магазина тълпа от купувачи се струпва и иска да се възползва. Това се случва въпреки заповедите на Националния кризисен щаб, общинския щаб и здравния министър Кирил Ананиев за противоепидемични мерки. 

Ето каква е и заповедта на кмета на Мездра Иван Аспарухов, чиято точка 9 според жители на града, е нарушена от въпросния магазин:  

1. Да не се допуска посещението и събирането на повече от двама възрастни хора (пълнолетни лица) на открити и закрити обществени места.

 2. Забранява се консумацията пред и в търговските обекти, които имат право да извършват търговска дейност на територията на община Мездра, на топли напитки (кафе, чай, мляко и др.), алкохолни и безалкохолни напитки.

 3. Преустановява се дейността на всички вендинг автомати на територията на община Мездра

 4. Забранява се предлагането на открито на неопаковани храни.

 5. Преустановява се дейността на всички открити и закрити пазари и тържища на територията на община Мездра.

 6.  Всички лица, които са поставени под карантина/ домашна изолация, в т. ч. граждани, завърнали се от чужбина, да спазват стриктно разпоредителните мерки по време на карантинния срок.

 7. Общопрактикуващите лекари, които извършват дейност на територията на община Мездра, да осъществяват медицинско наблюдение за 14-дневен период на поставените под карантина лица от техните пациентски листи.

 8.  С цел недопускане струпването на много хора на едно място, собствениците на търговски обекти, които имат право да извършват търговска дейност на територията на община Мездра, да създадат необходимата организация и контрол за осигуряване на минимално разстояние между клиентите от 2 метра.


 9. Забранявам на собствениците на търговски обекти на територията на община Мездра по време на действие на извънредното положение в Република България организирането на тотални разпродажби на стоки, ликвидации и промоционални кампании. При констатирани нарушения, дейността на търговските обекти ще бъде спряна.


 10. Във връзка с усложнената епидемична обстановка в страната, отменям временно платения престой на моторни превозни средства в централната градска част на гр. Мездра.

11. Собствениците на търговски обекти, ползващи за извършване на търговска дейност общински терени, да бъдат освободени от такса „масички“ и „тротоарно право“ за периода на действие на ограничителните мерки.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във