Банкеръ Daily

Общество и политика

Лукарски: Срещата за дясно обеденинение е като събрание на ОФ

Лидерът на СДС и бивш министър на икономиката Божидар Лукарски изглежда не е останал доволен, че партията му не е била поканена на срещата за обединение в дясно преди дни. Той коментира, че въпросния форум прилича на "събрание на Отечествения фронт от преди 9 септември".

Според него повечето партии измежду ДСБ, "Да, България", ДЕОС, БЗНС и "Зелените" не са с ясно изразени дясно-консервативни ценности.

Лукарски визираше ДЕОС, "Зелените" и формацията на Христо Иванов.

"По принцип смятаме, че трябва да се проведат разговори за някакво обединение в дясно извън ГЕРБ, извън парламента, но те трябва да са на идейна и политическа основа", коментира още лидерът на СДС пред bTV.

Лукарски припомни, че формацията му е поканила първа ДСБ за разговори, но хората на Атанасов са отказали и участват в "Отечествения фронт". 

"Атанасов заяви, че няма да се водят разговори със СДС, изобщо с формации, които не са напуснали управлението "Борисов 2". БЗНС защо са там? Нямам спомени Николай Ненчев да е напускал правителството до края", разкритикува Лукарски, според когото "логиката се губи" и затова срещата била "ОФ" за едни можело, за други не.

Бившият министър на икономиката добави, че не би участвал в подобен съюз.

Запитан дали СДС подкрепя Бойко Борисов в третия му кабинет, Лукарски отговори: "В никакъв случай не мога да кажа, че го подкрепяме или че сме против. Ние сме опозиция на определени политики, имаме определени забележки и конструктивни критики".

Facebook logo
Бъдете с нас и във