Банкеръ Daily

Общество и политика

Лукарски: Правителство ще има другата седмица

Правителство ще има до края на другата седмица. Това каза Божидар Лукарски от Реформаторския блок пред Нова телевизия.

Срокът е договорен снощи на късната среща на върха между лидерите на Реформаторите и председателя на ГЕРБ Бойко Борисов.„Дадохме си срок. До края на следващата седмица трябва да бъде съставено правителство. Ние не сме имали такъв мандат, че да управляваме само с ГЕРБ, а и всички сили в РБ стоим зад позицията, че не трябва да има правителство на малцинството", каза Лукарски.

На въпрос изглежда ли Патриотичният фронт като предпочитан за тях кандидат, той отвърна: „Да, факт е че ПФ общо взето се приема и от ГЕРБ, и от нас като доста сериозен и възможен партньор".

Ние предлагаме коалиционно споразумение, в което всеки, който участва или подкрепя правителството, трябва да поеме своите отговорности.

Лукарски заяви, че ГЕРБ  трябва да определят кой да е третият в правителството. „Тук имаме разминаване. Те и помежду си не са на единно мнение. ГЕРБ търси едно сериозно мнозинство", заяви Лукарски.

Той обясни, че от Реформаторския блок не искат неясна подкрепа от трета партия.

Лукарски цитира лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който е казал, че ако правителството работи добре и е ползотворно за България, ако получава подкрепата на парламента за важните въпроси, то няма да има проблем да изкара и 4 години. Ако обаче не върви добре, може да има избори след 1 година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във