Банкеръ Daily

Общество и политика

Лукарски: Искат ми оставката, защото предлагам реформи

"Има проблем с егото на лидерите в десните партии, но че аз лично няма проблем с никого. СДС е опозиция на ГЕРБ, тъй като нищо от случващото се в държавата не е такова, каквото трябва да бъде". Това коментира лидерът на СДС Божидар Лукарски пред БНТ.

Повод за коментара е информацията, че оставката Божидар Лукарски ще бъде поискана на Националния съвет на партията, което е насрочено за 17 април. Това са решили партийните структури от Югоизточна България. Бившият лидер на СДС и настоящ заместник на председателя Емил Кабаиванов коментира за Лукарски: "той води никаква политика".

"На вашия въпрос какво провокира тези действия - това се случва точно в деня, в който аз на заседание на Изпълнителния съвет на партията заявих, че на същия този Национален съвет на 17 април ще предложа да основния орган на партията да поеме курс към консервативно-патриотична линия на СДС. Явно това е възбудило някои колеги. На този етап не се говори за коалиция с "патриотите", както и за каквато и да била коалиция", каза Лукарски.

Според него, основната разделителна линия, която се появи в Реформаторския блок, тя се вижда и в дясното, което остана извън парламента. Това е разделението на либералната тенденция и на консервативната тенденция. "Ние като дясна партия винаги сме изповядвали консервативни идеи и според мен това е курсът, който трябва да поддържаме."

 "Нито доходите на хората са достатъчни, нито реформите са налице. Съсредоточаването на управлението в момента е фокусирано единствено върху успешното провеждане на европредседателството."

Лукарски каза, че във външнополитически план има успехи, но беше категоричен, че във вътрешнополитически се наблюдава абсолютен отказ от реформи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във