Банкеръ Daily

Общество и политика

Лозан Панов: Мисията ми е да служа на истината

Председателят на ВКС Лозан Панов беше пред Президентството, където коментира номинацията си за президент. Кандидатурата му бе издигната от Инициативен комитет и Инициатива "Правосъдие за всеки".

От "Правосъдие за всеки" отчетоха, че с пълно единодушие са приели издигането на кандидатурата на Панов, тъй като по думите им му имат доверие, ще участват активно в предстоящата кампания за неговата кандидатура.

Инициативният комитет очаква присъединяването на допълнителни хора - само общественици, представители на малкия и средния бизнес, юристи и т.н. В него няма да видите партийни лица, коментираха от "Правосъдие за всеки".

Лозан Панов благодари на своите съмишленици. Моята кауза е независимостта на съдебната система, ще се обърна за подкрепа към всички свободни граждани. Журналистката и писателка Мария Касимова е кандидатът за вицепрезидент, уточни Лозан Панов.

Според Панов зад кандидатурата на Анастас Герджиков стои желанието на ДПС да бъде в президентската институция, а за президента Румен Радев коментира, че не е имал позиция за действията на бившия главен прокурор Сотир Цацаров.

По-рано днес председателят на Върховния касационен съд излезе с изявление. То беше публикувано от Инициативата "Правосъдие за всеки". 

"Не съм партиец, а съдия и моята мисия е да служа на истината и добродетелността", написа Панов Панов. "Лидерът на съдиите не бива да стои безучастен, докато едни непораснали люде се вихрят в храма на Темида и гасят една след друга, свещичките на справедливостта. Той трябва да продължи да се бори", пише още Панов. 

Докато е размишлявал по тези въпроси, са се появили и хората от "Правосъдие за всеки", с които вървели заедно отдавна. "Тогава трябваше да уверя всеки, че нашата мисия е пътуване, а не дестинация, и наш дълг е да продължим", пише Панов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във