Банкеръ Daily

Общество и политика

Лорер: Рокадите в НАП и "Митници" показват военна подготовка

Бързите промени в ръководството на Националната агенция по приходите (НАП) и в Агенция "Митници" показва изключително добра, почти военна, подготовка. Това обяви в интервю за bTV бившият министър на иновациите Даниел Лорер от "Продължаваме промяната".

"Тези хора са били подготвени и много добре са знаели кой къде ще бъде сменен. По отношение на областните управители, това е стандартна практика за всяко правителство, тъй като те са политически назначения. По-интересни са смените в НАП и "Митници", защото ние оставаме България в едно добро финансово състояние – има над 1,5 млрд лв. излишък в хазната", подчерта Лорер.

По думите му лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма право да дава съвети за енергетиката.

"По отношение на Борисов по темата газ аз бих си мълчал, защото 12 години той нищо не направи. Построи "Турски поток", който няма отклонения за България. Той дава газ на Централна Европа, но не и на нас. Това ни коства 3 милиарда и даде на Путин сигурност да започне войната в Украйна", уточни представителят на ПП.

Лорер заяви, че правителството на Кирил Петков е направило всичко възможно, за да осигури газ за страната.

"До последния ден на нашето правителство ние работихме, за да осигурим газ за България. Ние нямаше нужда да търсим тези 7 танкера, тъй като така или иначе идва някой след нас, но до последния ден ние работихме, за да намерим тези доставки, и сега правителството има шанс да финализира договора“, обяви бившият министър на иновациите.

Относно предсрочните парламентарни избори на 2 октомври той каза, че до две седмици ще е ясно дали ПП ще се коалира преди вота с "Демократична България".

Facebook logo
Бъдете с нас и във