Банкеръ Daily

Общество и политика

Лорер представи възможностите за бизнеса по Плана за възстановяванеане

Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер представи възможностите за бизнеса по Плана за възстановяване и устойчивост по време на конференция, организирана от Русенската търговско-индустриална камара.

Форумът "Иновации и растеж" се организира по повод 132-та годишнина от създаването на първата в страната търговско-индустриална камара и в него бяха представени механизмите, с които бизнесът може да се включи в приетия вече план за възстановяване и устойчивост. Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер акцентира върху създаването на индустриални зони.

"Едно от важните послания към бизнеса, което имаме е, че предстоящите инвестиции в индустриални зони ще се случват, не там, където държавата реши, че трябва да има индустриална зона, а там където операторът на зоната може да демонстритрира реален инвеститорски интерес. Това е основният критерий, по който ще бъдат финансирани проекти. Така че, този който оперира индустриална зона, ще трябва да покаже пред държавата, че наистина предприятия са заинтересовани да дойдат тук и тогава ние ще по плана за възстановяване".

Това каза министър Лорер и поясни, че държавата ще има ангажимент за изграждане на инфраструктурата в района на индустриалните зони.

Събитието даде началото и на дарителска кампания, която цели възстановяване на елементи от сградата на Регионалната библиотека в Русе, която е била дом на първата търговско-индустриална камара в страната.

Facebook logo
Бъдете с нас и във