Банкеръ Daily

Общество и политика

Лорер: Кирил Петков предложи Асен Василев за премиер

Кирил Петков предложи Асен Василев да стане премиер в ново правителство. Това заяви в предаването „Тази сутрин“ пo бТВ министърът на иновациите и растежа в оставка Даниел Лорер. Смятам, че това е много достойно. Самият Кирил Петков прецени, че Асен Василев е по-подходящ да ръководи ново правителство в този момент, обясни Лорер.

На въпрос дали Петков е търсил подкрепа от лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов за евентуален нов кабинет, министърът на иновациите в оставка заяви, че "дълбоко" се съмнява.

До четвъртък вечерта "Продължаваме промяната" (ПП) ще продължи да търси подкрепа от народните представители. Ако не бъдат събрани необходимите гласове, ПП няма да предложи правителство, обяви Лорер.

Относно персоналния състав на бъдещото правителство той коментира, че е готов за всякакви сценарии. Със сигурност за министър на финансите ще бъде предложен човек от "Продължаваме промяната", каза Лорер.

В политическото бъдеще на България ясно е записано, че страната ще се управлява в коалиция. Никоя партия няма да може да управлява сама, затова трябва да се научим да работим в коалиция, допълни той. По думите му в последните шест месеца, въпреки различията, коалиционните партньори са намерили начин да работят заедно, което е било изключително полезен опит за двете страни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във