Банкеръ Daily

Общество и политика

Лондон е най-добрият град, показва световна класация

Изследователите от Resonance Consultancy класираха най-добрите градове в света с население от над един милион. Bloomberg нарича проучването на Resonance Consultancy „най-изчерпателното по рода си изследване; то идентифицира градове, които са най-желани за местните жители, посетителите и бизнесмените, а не само за туризъм".

За да изберете къде да пътувате има много списъци, които класират най-добрите градове в света. Но Resonance, консултантската група в областта на недвижимите имоти, туризма и икономическото развитие, иска да създаде класация, която е по-всеобхватна.

"Когато казваме „най-добри градове“, това не е просто най-добрият град за живеене, нито най-добрият град за работа или туризъм. За всички тези фактори е необходимо напречно сечение“, заяви Крис Феър, главният изпълнителен директор на Resonance Consultancy .

Всеки от градовете е класиран чрез използване на комбинация от основни статистически данни (като БВП и проценти на убийства) и качествени оценки като мнения на местните и посетителите. Проучването включва времето (средният брой слънчеви дни), безопасността (честота на убийствата), както и кварталите и забележителностите (по-специално броя на тези, които са препоръчани от местните жители и посетителите) и броя на дейностите, които може да се извършват.

Класацията оглави Лондон, въпреки че Великобритания се готви за Брексит  в края на този месец. Излизането на Великобритания от Европейския съюз струва на страната 170 млрд. долара, като до края на годината Лондон ще загуби още 90 млрд. долара, прогнозират икономисти от Bloomberg Economics.

Ню Йорк е градът със сребро на почетната стълбица. А бронза печели Париж. 

В топ 10 ги следват Токио, Москва, Дубай, Сингапур, Барселона, Лос Анджелис и Рим. 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във