Банкеръ Daily

Георг Георгиев:

Логиката диктува Бойко Борисов пак да бъде премиер

Правителството, което ГЕРБ ще предложи, няма да дублира сегашния кабинет. Това заяви зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев, без да конкретизира имена. Според него партията ще преговаря за подкрепа в новия парламент. Георгиев отново потвърди, че ГЕРБ са готови да осигурят мнозинство на правителство, излъчено от "Има такъв народ".

"Бяхме пределно ясни стабилността да бъде водещият фактор, който да навигира сформирането на следващото мнозинство и съответно избиране на българско правителство. Двойнственият начин, по който бе разтълкувана нашата подкрепа, не бе съвсем правилен, тъй като ние казахме - да, готови сме, ако втората политическа сила реши да изпълни мандата, да дадем своята подкрепа за тяхната програма, за това да има мнозинство в парламента", каза Георг Георгиев пред БНТ.

Той смята, че е необходимо време, за да бъде представена правилната конфигурация. Иначе ГЕРБ е единствената политическа сила към момента, която е готова да състави правителство и в името на стабилността на държавата ще го направи, каза Георгиев. А когато пълният състав е известен, тогава ще стане ясно кой ще бъде министър-председател.

"Най-голямата политическа логика диктува лидерът на спечелилата политическа сила да бъде и премиер. Това е отговорното европейско политическо поведение, това сме и ние демонстрирали до момента", каза досегашният зам.- министър на външните работи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във