Банкеръ Weekly

Общество и политика

Лют скандал между Сидеров и културния министър

Вежди Рашидов ще съди Волен Сидеров за клевета, закани се самият той. Лидерът на Атака се забърка в поредния скандал, след като нарече в петък (18 януари) министъра на културата турски шпионин.


Думите му, изречени от парламентарната трибуна, предизвикаха Рашидов да се защити. На 61 години съм, целият ми живот е прозрачен - обяви той на брифинг. - Никога не съм бил член на каквито и да е партии, никога не съм бил нито ченге, защото не можах да се вредя от много други мераклии, никога не съм бил нищо друго, освен български художник.


Повод за коментара на лидера на Атака беше проект за българо-турски сериал. Разбирам, че в сценария турското робство ще бъде представено като една идилия - например на Балканджи Йово няма да му режат ръцете, а ще играе белот с поробителите, отбеляза Сидеров.


Пред журналисти Вежди Рашидов заяви, че е временно министър и си върши прекрасно работата, както и че ремонтира театри и училища, които от 60 години никой не е ремонтирал. Но няма да приема някой, който за разлика от мен си позволява от позицията на никой, да ме плюе, предупреди той.


Докато Рашидов разясняваше позицията си, покрай него премина Сидеров и двамата размениха реплики.


nbsp;


nbsp;


nbsp;


nbsp;

Facebook logo
Бъдете с нас и във