Банкеръ Daily

Общество и политика

Любомир Каримански: Пълен локдаун не е решение

Бившият председател на бюджетната комисия в парламента Любомир Каримански от "Има такъв народ" се обяви против нов пълен локдаун, тъй като според него на този етап това не е решение.

"Ние все пак имаме свързана икономика. Когато в Европа икономиките работят на обороти, в този момент ние да правим локдаун. Това трябваше да се направи при Борисов, когато и другаде беше затворено. Тогава и хората щяха да се убедят в проблема“, обясни Каримански. Той добави, че начинът, по който беше въведен зеленият сертификат, не е бил правилен, защото хората не са могли да се подготвят от днес за утре. По думите му е трябвало да има преходен период. 

В телевизионен дебат с Асен Василев от "Продължаваме промяната" Каримански се застъпи за разформироване на Българския енергиен холдинг (БЕХ). "Българският енергиен холдинг е една организация, която трябва да бъде разформирована. Тя поема негативите на всички други компании, които не могат да се справят финансово", отбеляза Любомир Каримански.

По темата за влизането на страната ни еврозоната кандидат-депутатът от ИТН посочи, че хората първо трябва да бъдат информирани, за да не се получава ситуацията като със зеления сертификат. „Да обясним какво означава да приемем еврото, какви ще бъдат последиците и дали ще има изобщо. Много голяма част от икономистите смятат, че при сегашния курс и при валутния борд, почти няма да има отражение в домакинствата“, каза Каримански.

Facebook logo
Бъдете с нас и във