Банкеръ Weekly

Общество и политика

Любимците на Папазов

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов подписа през седмицата два нови договора за реклама на подчинената му оперативна програма "Транспорт".

Чест му прави на капитана, че не потули контрактите, както ставаше винаги досега, а ги публикува доброволно в регистъра на обществените поръчки. Иначе нямаше как да разберем, кои точно медии ще получат финансовата инжекция от държавата. Просто законодателството ни е такова, че публичните институции могат абсолютно секретно и без каквито и да е конкурси, както се казва - на четири очи, да се договарят с радиата и телевизиите. За плащанията също няма изисквания да се осветляват, нищо че става дума за обществени средства.

В случая министър Папазов еднолично си е избрал радиата "България он ер" и "Фокус" за излъчването на различни рекламни рубрики, които да прославят строителството на магистралите, метрото, жп линиите и т.н. Но какво ще разбере публиката от всичко това е без значение. Важното е парите да се усвояват. Затова първата медия ще получи за услугите си точно 49 795лв., а втората - 48 367лева. Не е ясно обаче за колко реклами ще стигнат тия средства. Едно е ако става дума за пет излъчвания, съвсем друго е ако са петдесет. Ще слушаме и ще разберем.

Ако не друго то поне "България он ер" и "Фокус" имат опит в тая работа. Само от транспортното министерство двете медии са взели досега съответно 204 068 лв. и 179 890 лева. От останалите ведомства постъпленията им са 1 508 226лв. срещу 1 960 333 лева. Дето се вика: няма какво да ги мисли.

Facebook logo
Бъдете с нас и във