Банкеръ Daily

Общество и политика

Люба Кулезич излезе с твърдения, че известни личности са получавали пари от КТБ

Журналистът Люба Кулезич гостува в предаването "Просто Диков" със скандален документ, в чиято автентичност е убедена на 100%. Съдържанието му представлява информация от разпита на Бисер Лазов - главен свидетел на обвинението срещу мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев и счетоводителката Юлия Илиева, която също е свидетел по делото.

Според свидетелските показания на двамата, по нареждане на Цветан Василев, за определени периоди от време, широк кръг от хора са получавали големи парични суми от КТБ. Някои от посочените лица са известни личности от обществено-политическия живот. От документа става ясно, че едни от най-известните социолози у нас - Кънчо Стойчев и Андрей Райчев са получили на два пъти по 500 000 евро в брой без подписване на документи. При Стойчев това е станало на 13 август 2013 г., а при Райчев на 20 септември 2013 г.

Сред имената в документа са Стефан Гамизов, Димитър Абаджиев, Мирослав Иванов, Димитър Куцаров, Митко Димитров - Каратиста и други.

Според показанията на Юлия Илиева част от архива й бил изгубен при местенето на офиса от бул. "Цар Борис III". Освен това, почти всички засегнати в показанията лица категорично отричат истинността на твърденията.

Тази сутрин самият Цветан Василев коментира пред сайта Фрог нюз изнесенета информация. 

"Видях предаването в интернет. Разбрах, че Лазов и Илиева били давали пари от фирми. Добре е да се проучи какви са тези фирми, формирали ли са печалби, за какво са давали суми на определени хора. В случая би могло да става дума за манипулация от страна на Лазов, да изпълнява поръчка и да назовава едни имена, а други да прикрива. Всичко е възможно от такъв човек. Но той е най-малкият проблем", казва банкерът.

Василев обаче хвърля и друга информационна бомба:

"Делян Пеевски е носил на главния прокурор Сотир Цацаров по сто хиляди евро на месец. Лично той ми е казвал, че ги носи директно на обвинител номер едно. Самият Пеевски е взимал големи суми. Сега касиерката казва, че някои документи се били изгубили при преместване на офиса й. Много интересно. Как са се загубили, нали прокуратура и полиция нахлу там, тършува и прибра всичко, което е важно, както самата тя твърди. Да не би да са изчезнали листовете, където фигурират инициалите Д.П. и Д.П 1?", разказва Цветан Василев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във