Банкеръ Daily

Общество и политика

Липсваше ви “Банкеръ”? Очаквайте обновения вестник на пазара от 17 януари


Скъпи приятели на в. „Банкеръ“, драги читатели и съмишленици, вече 27 години се опитваме безпристрастно да Ви въвеждаме в икономическите, политическите и обществените теми, като спазваме високи професионални стандарти. Правим го с дълбокото убеждение, че Вие имате неотменното право да бъдете информирани - чрез стойностна и граждански отговорна журналистика.


„Банкеръ“ е най-старият и авторитетен финансов седмичник в България, който започва да излиза от 1993 година. След кратко прекъсване редакционният екип положи сериозни усилия изданието да се върне на реалния вестникарски пазар - с новата си визия. Това трябваше да стане на 10 януари.

Оказа се обаче, че в днешна България това не е толкова лесно. Ангажираните с разпространението в последния момент отказаха да вземат тиража. Причината - решението на Министерския съвет от 23 октомври миналата година да бъде одобрен докладът на министъра на транспорта, информационни технологии и съобщенията Росен Желязков, който предложи държавната фирма „Български пощи“ ЕАД да извършва дейността по разпространението и продажбата на печатни издания на територията на страната. Само че идеята за диверсификация на вестникарския пазар най-вероятно ще може да се приложи за около шест месеца. А до тогава?


Е, в крайна сметка не успяха да ни сложат „чатала на врата“. След серия от срещи и разговори, не без съдействието и на високопоставени държавни лица (за което им благодарим), обновеният вестник „Банкеръ“ все пак ще излезе на пазара на 17 януари (петък).


И слава Богу, защото както е казал Джордж Вашингтон: „Ако свободата на словото бъде отнета, тогава ще ни поведат като овце - глупави и тихи - към касапницата!“

Facebook logo
Бъдете с нас и във