Банкеръ Daily

Общество и политика

Лиляна Павлова призова цяла България да се обедини за председателството

Председателството на Съвета на ЕС има уникалния шанс да ни обедини, да бъде темата, по която нямаме политически противоречия. Това коментира министърът за българското председателство Лиляна Павлова.
 
Тя и председателят на Пан Европа България Гергана Паси откриха днес първото публично обсъждане на приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС под мотото "101 дни до София - столица на Европа".

Павлова изрази надежда, че 10 години след каузата за присъединяването към ЕС, сега достойно ще поемем нелеката задача да бъдем председатели на Съвета на ЕС в момент, в който повече от всякога трябва да бъдем диалогични и отворени. Сега е моментът да покажем, че България е нещо позитивно и различно и имаме с какво да допринесем за решенията на Европа, отбеляза Павлова.

Тя припомни приоритетите на председателството, като открои и темата за Западните Балкани. Дали сме заявка председателството ни на Съвета на ЕС да бъде Балканското председателство, посочи Павлова и допълни, че това за нас е приоритет на приоритетите.

Министърът обясни, че става дума за не като голи обещания, но не и като създаване на фалшиви надежди и очаквания. Искаме да дадем ясна пътна карта, ясен план, при определени стъпки, какво е възможното за тях, коментира тя.

Facebook logo
Бъдете с нас и във