Банкеръ Daily

Общество и политика

Лидерът на "Възраждане”: Кандидатирах се за президент заради Радев

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов

Неслучайно избрахме Деня на независимостта, за да обявим кандидатурата си за президент и вицепрезидент. Това беше символичен знак, че за нас независимостта е основна ценност и поради тази причина издигаме моята кандидатура и тази на адвокат Елена Гунчева. Искаме България да води независима политика". Това заяви лидерът на партия „Възраждане” Костадин Костадинов в интервю за Нова телевизия. 

Според него той има реални шансове да бъде избран, но думата си ще кажат българските избиратели. 

„Самият факт, че аз съм кандидат за президент е показателен за оценката ни за мандата на Румен Радев. Няма разлика в политиката, която провежда той и тази на кабинета на Борисов”, подчерта Костадинов.

Според него той има шанс да отиде на балотаж. „Ако не сме на балотаж, ще оставим нашите избиратели да решават. Аз не виждам никаква разлика между кандидат на ГЕРБ и кандидат на Радев”, коментира още политикът.

Няколко седмици преди президентските избори кандидатурата на ГЕРБ все още не е известна. През последните дни в публичното пространство се завъртяха имената на няколко обществени личности.

"Ще дойда специално на вас да ви го кажа. Просто съжалявам, че това толкова ви вълнова, най-вероятно Радев го вълнува, защото иска да е един състезател, един кон сам да си тича, още до 12 има време", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

 До момента в публичното пространство се завъртяха имената на генерал Венцислав Мутафчийски и бившия шеф на Пирогов Асен Балтов. В последните дни и Даниел Вълчев и Петър Стоянов също отрекоха те да са кандидатите на ГЕРБ за "Дондуков" 2. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във