Банкеръ Daily

Общество и политика

Лидерът на "Правото" се кандидатира за президент

Лидерът на партия "Правото" Мария Колева обяви кандидатурата си за президент и се оплака, че срещу нея и номинирания за вицепрезидент е имало покушение и заплахи, които са довели до отказването му. Колева уточни, че въпреки това, ще участва във вота и ще намери друг кандидат за допълване на кандидат- президентската двойка, тъй като смята, че е достоен кандидат и има мисия, но предупреди:

"Мафията, държавата се задейства и успя да откаже кандидата на нашата партия за вицепрезидент. Върху кандидатпрезидентската двойка се осъществи един акт на заплахи. Срещу мене беше упражнено насилие, преследване, тормоз и до ден днешен. Заявявам пред гражданите на Република България, че ако с мен се случи нещо, или с моето семейство, отговорност ще носи главният прокурор, президентът, министър председателят, медиите и тези, които са поръчали и са упражнили натиск върху нас".

Колева каза още, че конкурентите й за поста "са зависими от партиите, които ги издигат, и се борят само за власт, влияние и пари". Ако не достигне до балотаж, тя би подкрепила Лозан Панов. В листите на партията за парламентарния вот ще има 95% гражданско участие, каза още Мария Колева. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във