Банкеръ Daily

Общество и политика

Лидерът на КНСБ не вижда как с 8 самолета и няколко кораба ще повишим боеспособността си

Миналата година не беше ясно какво ще бъде увеличението на ток, парно, вода, стоки и услуги. През тази и през следващата година трябва да се предприемат сериозни мерки и стъпки. В България има много работещи бедни. Цели сектори в културата, социалната сфера, здравеопазването получават минимални доходи. Ние сме поискали 18 млн. лева да бъдат насочени към тези сектори. Мога да се похваля, че и за 43 000 пенсионери отпадна тавана за пенсиите. Увеличи се размера на енергийната помощ. Всичко това се дължи на нашата работа. Аз знам, че това няма да стопли хората, но все пак това са някакви мерки.

Така се похвали пред БНТ председателят на КНСБ Пламен Димитров. "Увеличението на ток, парно и вода ще изяде увеличението на пенсиите и ще се отрази на на по-бедните хора. Аз обичам числата да са точни. Другата седмица ще извадим цялостно предложение за данъчната политика и ще дадем предложение как едни 3-4 млрд. лева могат да влязат в джоба на българите" ,обеща още той. По думите му има средства и те трябва да се харачат целево. Димитров припомни, че е завършил военно училище и не мисли, че трябваше да похарчим толкова средства за отбрана. "Не виждам как с 8 самолета и няколко кораба ще повишим нашата бойна способност и готовност, като гледам какво седи на юг от нас. Тези пари трябваше да се дадат за спешните нужди на най-бедните българи", категоричен беше синдикалният лидер.

Той не мисли, че с намаляването на ДДС ще паднат цените. И не вярва, че ще има някакво отражение върху джоба на българина, като се намали само една ставка. "Като намалим ДДС-то на учебниците, как ще паднат цените, като не се намалява ДДС-то на хартията, ДДС-то на печатеното? За да има някакъв резултат, трябва да се намали цялостната ставка на ДДС", посочи Димитров. Според него не трябва да бъдем популисти и трябва да предлагме реални неща. "За мен това е приемането на необлагаем минимум. България е не само най-бедната страна в ЕС, но и страната с най-големи социални неравенства", подчерта Пламен Димитров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във