Банкеръ Daily

Даниел Киряков:

Лидерите на ГЕРБ и ИТН са насадени на политически пачи яйца

„Губещите сме всички ние, защото консумираме една публична разправия, която не е директна, не е принципна, не е основана на нищо друго, но на его и хващане на отделни фрагменти от ключови послания. Виждаме изкривяване на публичната комуникация, която се води от хола и бутикова телевизия.“ Това каза в интервю за БНР Даниел Киряков от Центъра за анализи и кризисни комуникации.

И двамата лидери – както на ГЕРБ, така и на ИТН, са насадени на политически пачи яйца, смята Киряков.

"ГЕРБ са създали до такава степен свои врагове, че никой не иска да се коалира с тях. Ясно е още след първия мандат на Борисов, че устойчиво, монолитно парламентарно мнозинство е невъзможно", коментира Даниел Киряков. „Затова и неговият модел сякаш се разви през годините по този начин“, допълни той.

Същевременно не е сериозно и релевантно да се говори за мнозинство от 165 депутати, които са всички срещу ГЕРБ, отбеляза анализаторът.

"Получава се така, че отказващите интервюта – и Слави Трифонов, и министър-председателят в оставка, са в позиция на последна информационна инстанция", изтъкна Даниел Киряков.

„Това е нов жанр, в който въпросният политик, публична фигура, се е окопал и си е създал собствена медия, която трябва да излъчва и всички останали да прекопират безкритично“, обясни той.

"Медийната надпревара между двамата лидери – Бойко Борисов и Слави Трифонов, изглежда объркваща за зрителя, който има по-високи критерии за публична комуникация", категоричен е Киряков.

Отказът на Слави Трифонов да направи правителство от ГЕРБ се разчита като слабост, но от останалите хора – като объркване и сила, „защото иска да натрие носа на Бойко Борисов“, посочи той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във