Банкеръ Daily

Борисов

Лично турският министър е съдействал за залавянето на Митьо Очите

Димитър Желязков – Очите е бил задържан за един час в Истанбул снощи. Лично турският министър се е задействал по случая заедно с главния прокурор, съобщи премиерът Бойко Борисов от ГПУ „Малко Търново”, предаде Би Ти Ви. 

Митьо Очите все още не е екстрадиран, сега се подготвят документите, допълни Борисов.

Арестът е станал около 3 ч. тази нощ в хотел, съобщиха по-рано от специализираната прокуратура, откъдето допълниха, че Желязков е преминал границата Гърция – Турция в четвъртък и благодарение на светкавичната реакция на турските власти е бил задържан.

„Министър Радев, главният прокурор Цацаров, аз каквото можах, още вчера се свързахме с турските колеги и затова ви казвам, че колкото и да не е модерно, отношенията ни с Турция, когато имаме такива прагматични отношения – доведе до резултат. Разговаряхме с техния вътрешен министър и един час след това в Истанбул вашият съгражданин го задържаха. Мисля, че се действа по тези международни заповеди за екстрадиция", каза още Бойко Борисов.

Димитър Желязков - Очите е задържан тази нощ в Истанбул при спецакция на турските служби. Това съобщи за БТА говорителят на главния прокурор и ръководител на звено "Антикорупция" Румяна Арнаудова.

Преди ден Желязков беше обявен за издиране с червена бюлетина на Интерпол. Това се случи след разбиването на престъпна група занимавала се с рекет, палежи и друга престъпна дейност в Бургаско, на която според разследващите Митьо Очите е бил ръководител.

По време на акцията срещу групата Желязков не се е намирал на територията на страната. Разследващите заявиха обаче, че знаят къде се намира той.
Румяна Арнаудова обясни, че Митьо Очите е преминал на територията на Турция от Гърция. Тя изрази благодарност към турските власти за бързите и професионални действия по задържането на издирвания.

По думите й Желязков ще остане в турски затвор, докато продължава процедурата по екстрадиция.

Facebook logo
Бъдете с нас и във