Банкеръ Daily

Общество и политика

Личните лекари започват да ваксинират срещу коронавирус

В 8 часа започна работа ваксинационния пункт в болница „Св. Анна” в София.

4300 лични лекари също се включват в процеса на ваксинация. Целта е да се увеличи темпа за ваксиниране във всички фази. Организацията за влючването на ДКЦ-тата вече е съставена. Държавата ще плаща по 10 лева за поставянето на всяка доза от ваксината. 
 
Продължават да се водят преговори и с центровете за спешна помощ, които също да се включат в масовата ваксинация.

В 8 часа започна работа ваксинационния пункт в болница „Св. Анна” в София. Минути преди да отвори, пред пункта вече се бяха събрали хора, които чакаха на опашка да бъдат имунизирани. Ваксинация ще има всеки ден от седмицата между 8 и 17 часа.

По време на работната среща при премиера с представители на Националния оперативен щаб, ваксинационния щаб и министри бе съобщено, че близо 30 000 ваксини са направени през последните три дни в страната, като интересът на гражданите да се ваксинират е изключително голям. Във всички области  работят ваксинационни кабинети, а от днес започват да ваксинират и общопрактикуващите лекари. Създава се организация, така че мобилни екипи да тръгнат към отдалечените населени места, където всички желаещи също да могат да се ваксинират.

Здравният министър Костадин Ангелов посочи още, че съвместно с МВР се създава организация и за логистична подкрепа, така че ваксините лесно и бързо  да достигнат до отдалечените населени места и гражданите там да могат да се ваксинират.

„Организирате екипи в най-отдалечените и най-малките населени места. Колкото има желаещи – да бъдат ваксинирани", заяви Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във