Банкеръ Daily

Общество и политика

Личните лекари ще ваксинират и пациенти извън листата си

Общопрактикуващите лекари ще участват в осъществяването на имунизационната кампания срещу COVID-19, като ваксинират и желаещи лица извън обхвата на пациентските им листи. Това нарежда министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров със своя заповед, издадена днес.

Новата заповед вече е съобщена на регионалните здравни инспекции, които трябва да уведомят лечебните заведения на територията на съответната област.

Заповедта на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров може да видите ТУК.

Нови 18 212 дози ваксина са поставени през изминалото денонощие. Така общият им брой вече надхвърля 1,3 млн. С по две дози са ваксинирани 533 791 човека.

Тази събота и неделя (29 и 30 май) всеки, който има желание да се ваксинира, може да го направи на някой от трите пункта, които се разкриват в столицата:


  • входът на Южен парк към бул. "Гоце Делчев"

  • входът на Борисовата градина при Орлов мост

  • паркингът пред хранителен магазин на бул. "Възкресение"

Това съобщи на профила си във "Фейсбук" кметът на София Йорданка Фандъкова. Кампанията е по инициатива на Столичната община и столичната Регионална здравна инспекция.

Ваксините ще поставят лекарски екипи от общинските болници между 9 и 16 часа.

Гражданите, имунизирани с еднодозовата ваксина на "Янсен", ще получат сертификат за ваксинация веднага, а тези, които предпочитат друг вид ваксина, ще получат информация кога и къде ще им бъде поставена втора доза.

Facebook logo
Бъдете с нас и във