Банкеръ Daily

Общество и политика

Лена Бориславова нарече Радев "политик от миналото"

Началникът на кабинета на премиера в оставка Кирил Петков - Лена Бориславова, направи обширен обзор на 1 юли. Това бе денят, в който президентът Румен Радев връчи мандат за съставяне на правителство в рамките на този парламент на ПП и предложения от партията за премиер Асен Василев. Във въпросната публикация Бориславова написа: "Мандат. Политик от миналото подава папка. Отговорност. Бъдеще." Тук президентът Румен Радев е определен като "политик от миналото". 

Не закъсняха и реакциите от страна на президентската институция. Главният секретар на държавния глава  - Димитър Стоянов написа: "В отговор на един "напудрен" ФБ пост ... Политикът от новото време се оказа след 6 месеца политик без време. Определеният за политик на миналото комай ще връчва пак папки с мандати наесен. Този път кой ли ще я получи? Някой нов случайник, пресякъл два пъти коридорите на властта или вдигнал плакат, че не се страхува? Светло бъдеще с лъжи не се гради! Дано да греша, че ..."

Публикуваме и целия пост на Лена Бориславова:

05:52 Изгрев. July morning. Очакване за по-добро бъдеще. Празнуваме свободния дух.

09:00 Азерски газ тече в пълен обем към България. По тръба, която винаги е била там, само че ГЕРБ не я “виждаха”, а диверсификацията не я искаха.

Газохранилището в Чирен е пълно над една трета - 34,5 на сто и в него има нагнетени 190 млн. куб. м газ.

9:10 Повярвал си чуждоплатен политически клакьор с прозвище на чужда валута държи реч за национално предателство в българския парламент. Пак ще вее чуждо знаме на национален протест - няма право на избор.

11:20 Лукойл Нефтохим ще плаща данък печалба за първи път от 15 г. (или мой половин живот) насам. Декларира 75 млн. печалба.

12:00 Ултиматум. Строга, но справедлива господарка от чужда държава заплашва правителството на суверенна България! #закривай

12:01 Ултиматумът изтича. Слънцето още грее?! Война няма.

12:30 Трибунка за електората на миналото.

14:10 На вододел. Газова връзка в Нова Загора. Истинска Диверсификация. Политикът на новото време.

Постът не е по-важен от каузата! #немеестрах #КирилПетков

Програма за бъдещето. 8 цели. 121 независими. Нормалност.

15:45 Слънцето още грее. България още е свободна независима държава. НАТО и ЕС официално застават зад България. #NATO #EU

17:00 Мандат. Политик от миналото подава папка. Отговорност. Бъдеще.

19:05 Глътка въздух.

П.С. 2021 Чехия гони 70 руски дипломати.

Бъдеще. Смисъл. Кауза.

До утре!

Под поста е публикувана карикатура на Чавдар Николов с Кирил Петков от 1 юли 2021 г. Бориславова определя Петков като "политикът на новото време"

 

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във