Банкеръ Daily

Общество и политика

Лекувам се като всеки български гражданин, заяви Борисов

Благодаря на всички, които проявяват внимание и подкрепа. Няма промяна в здравословното ми състояние: все още съм със симптоми на общо неразположение. Лекувам се като всеки български гражданин, на който е предписано домашно лечение от личния му лекар. Общото ми състояние не ми пречи да продължавам да изпълнявам служебните си задължения. Уверен съм, че нашето общество, водено от нашите лекари, които са едни от най-добрите в света, ще премине и през това изпитание. Спазвайте мерките и се пазете", написа в социалните мрежи във вторник премиерът Бойко Борисов, който преди няколко дни съобщи, че е заразен с коронавирус.

Ден по-рано оставка подаде директорът на столичната Регионална здравна инспекция д-р Данчо Пенчев. Твърди се, че причината за този ход е преждевременно свалената по негова лична преценка карантина на президента Радев, а след това и на премиера Бойко Борисов.

Свалена беше карантината и на финансовия министър Кирил Ананиев и на доскорошния медиен съветник на Борисов Севдалина Арнаудова, които бяха контактни с далия положителен тест в петък за COVID-19 зам.-министър Николай Нанков.

Здравният министър Костадин Ангелов обясни, че в неговата заповед за 10-дневна карантина на всички контактни лица от първа линия няма да има промяна, която да позволява отпадане на карантината за определи длъжностни лица. Тя ще бъде еднаква за всички български граждани, а именно 10 дни, защото правилата са за всички.

Под карантина са редица министри - на енергетиката Теменужка Петкова, на транспорта Росен Желязков, на здравеопазването Костадин Ангелов, зам. външният министър Георг Георгиев, главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев, шефът на кабинета на премиера Деница Желева, както и Севделина Арнаудова.

Заради член на семейството му, дал положителна проба за COVID-19, се е самоизолирал и главният прокурор Иван Гешев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във