Банкеръ Daily

Общество и политика

Лекарският съюз призова да се спазват противоепидемичните мерки по време на протестите

Българският лекарски съюз призова да се спазват противоепидемичните мерки. Вече няколко месеца сме изправени, като общество и здравна система, пред глобално предизвикателство - пандемията от COVID 19, заявяват те в позицията си.

За съжаление, след масовото недоволство от последните дни, станахме свидетели на неспазване и подценяване на препоръките. Факт, които неминуемо ще доведе до увеличаване на броя на заразените и до натоварване на здравната система, смятат от Лекарският съюз. 

БЛС призовава всеки, който изразява своята свободна воля да не забравя и личната си отговорност за своето здраве и за това на околните.
Спазването на противоепидемичните мерки, макар и на открито, но в присъствието на много хора, е ключово, за да съхраним здравната система, отбелязват още от БЛС. 

"Прави се всичко възможно, за да се овладее ситуацията и да се сведат до минимум негативните последствия. Нека поемем своята лична отговорност, нека съхраним здравето си, нашето и това на близките ни", се казва още в позицията. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във