Банкеръ Daily

Общество и политика

Лекарският съюз иска пълно затваряне на София и вечерен час

Българският лекарски съюз настоява за пълно затваряне на столицата, въвеждане на вечерен час и още по-строго ограничаване на придвижването на хора. Това обяви директорът на Столичната лекарства колегия д-р Асен Меджидиев.

“Ние от Управителния съвет на Столична Лекарска Колегия на БЛС на БЛС се обръщаме към Вас, за да благодарим за взетите до този момент мерки за ограничаване разпространението на COVID-19 и за цялостната организация. По наблюдение на СЛК на БЛС обаче те не се спазват достатъчно от населението на София. Броят на случаите расте, хора, които трябва да са под карантина не я спазват. Масово не се ползват предпазни средства от населението. Много търговски обекти продължават да работят", се казва в отворено писмо на организацията. 

Позицията на Лекарския съюз е, че дотук въведените мерки трябва да бъдат още по-ограничителни, за да опазят хората от самите тях.

"Ето защо ние не само предлагаме, направо настояваме да въведете забрана за напускане на домовете, както и да се ограничи влизането и излизането от София. Според нас тази мярка ще помогне много повече за ограничаване разпространението на коронавируса, за спасението на нашите близки, познати, непознати и всеки един човек", се казва още в писмото.

Политиците и управляващите в тази държава да дадат максимални правомощия на главния прокурор и МВР за овладяване на тази извънредна ситуация.

Днес у нас са установени нови случая на заразени с коронавирус. Така общият брой на доказаните случаи става общо 112. В Смолян има трима заразени. В Перник, Пловдив и Габрово - по двама. В Плевен и Варна случаите са четири. В Благоевград и Бургас – двама. В Лом вече има един заразен. В Ловеч заразен е един човек.

Към тази сутрин 245 000 са вече заразените в света. В Гърция броят доближава 500 души, в Северна Македония – 50, Събрия – 103, Хърватия – 110, Турция са заразени са 359, като само за вчерашния ден са обявени нови 68 случая. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във