Банкеръ Weekly

Общество и политика

Кузов беше депесар само една седмица

Бившият депутат от "Атака" Владимир Кузов, който е осъждан за педофилия, беше изключен  скоропостижно от ДПС, след като се оказа, че тайно е станал негов член. Лично председателят на партията Мустафа Карадайъ обяви това решение във вторник (5 юни) след спешно заседание на ръководството. Партийната книжка на Кузов е обявена за невалидна. Той беше изхвърлен само седмица  след като беше зачислен в областната структура на ДПС в столичния район "Оборище". 

Отстранен е и досегашният председател на структурата Антон Тепавичаров, който е приел документите на Кузов. Областният председател на ДПС - София Нихат Кабил пък сам е депозирал оставката си след случая и тя е била приета от ръководството на партията.

"Ние изповядваме човешки ценности. С ценностите компромиси не правим. Става въпрос за приемане за член на партията на човек - лице, който е осъждано за педофилия", мотивира действията на партийното ръководство Карадайъ.

През 2005 г. Кузов стана депутат от националистическата партия "Атака". Малко след това беше изключен от редиците й заради обвинение в педофилия. Делото приключи с осъдителна условна присъда. След него Кузов официално призна, че е сменил сексуалната си ориентация.

"ДПС е най-либералната партия," обясни Кузов влизането си в редиците на Движението. Той се запознал с председателя на структурата Антон Тепавичаров и изложил пред него идеите си, с които може да бъде полезен на ДПС. Най-важната от тях е да привлече хората с хомосексуална ориентация към Движението.

Facebook logo
Бъдете с нас и във