Банкеръ Daily

Общество и политика

Кузман Илиев: Патриотичната идея може да се представя модерно

"Патриотичната идея може да се представя модерно. Големият недостатък е, че тя е представена много архаично и много отчуждено". Това каза пред БНР Кузман Илиев, икономист и журналист, част от гражданската квота в листата на ВМРО за парламентарните избори. 

Според него не са използвани инструменти като социалните мрежи, за да достигне тази идея до повече хора и да направят каузата по-интересна и привлекателна от политическа гледна точка.

Той изказа мнение, че политическата класа в България и голяма част от обществото сериозно не познават историята на страната. 

По думите му ВМРО е сериозна организация и очаква от нея да си направи трезв анализ след резултатите от вота.

Разделянето на формациите от "Обединени патриоти" Кузман Илиев определи като правилен ход, но посочи, че това е и урок и в бъдеще не е задължително да се постъпва по този начин. "За ВМРО тези избори бяха нещо като тест за общественото доверие. За това дали собственият ти актив вярва в теб и къде са ти пропуските. Това да се явиш сам е много достойно", допълни той.

Илиев посочи, че залогът пред ВМРО е съхраняването на България и българщината, както и просъществуването на "западната цивилизация, заливана от либералния диктат". "Работата трябва да започне веднага и изключителна много с младите хора. Не може Слави Трифонов, който няма нито една теза, която да е представил пред обществото, да привлече толкова млади", отбеляза той.

Няма вариант да не се състави правителство и да се отиде на предсрочни избори, смята Илиев. "То е измислено, това е замисъл на г-н Румен Радев - да бабува на такава коалиция между малките извънпарламентарни партии, които си броят резултата заедно. И с подкрепата на БСП, която иначе остава в изолация", обясни той. 

Икономистът прогнозира икономическата криза да бъде причина за евентуални предсрочни избори. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във