Банкеръ Daily

Общество и политика

Кутев определи като абсурдна коалиция между БСП и ГЕРБ

При такива различия с ГЕРБ да управляваме заедно? Това е абсурдно. Така членът на националния съвет на БСП Антон Куртев коментира евентуално коалиране между партията му и ГЕРБ след парламентарните избори.

"Няма как да стане тази широка коалиция. По-добре да сме опозиция, отколкото да влезем в една безкомпромисна коалиция", каза още социалистът.

Кутев коментира и че е невъзможна и коалиция между БСП и ДПС. Левицата и партията на Ахмед Доган управляваха заедно и в кабинета "Орешарски", и в правителството на Сергей Станишев, където коалиционен партньор бе и НДСВ. "Аз не бих влязъл в тежки компромиси – с ДПС ние вече сме на ниво компромис. Ние няма да го направим, няма как да стане", смята Кутев.

Попитан за евентуална коалиция между БСП и "Обединени патриоти", той отговори уклончиво: "Нека да видим каква ще е конфигурацията".

Кутев, който бе в предизборния щаб на ген. Румен Радев, посочи, че победата на президентските избори не означава, че този резултат автоматично ще се прехвърли върху БСП на предстоящия парламентарен вот. Според него в момента позициите на ГЕРБ и БСП са изравнени, като дори "има реален шанс ние да сме първата политическа сила". "Не ние спечелихме изборите, а те ги загубиха", посочи той.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във