Банкеръ Daily

Общество и политика

Кутев: ГЕРБ няма да направи глупостта да се коалира с ДПС

Добрите времена за ДПС свършиха, коментира пред Нова телевизия социалистът Антон Кутев, който не успя да влезе в новия парламент. Според него лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма да направи глупостта да ги привлече отново към властта, защото това би било равно на самоубийство.

„Единственият начин, по който ДПС може да съществува, това е през инструментите на властта, които те успяват да превръщат в пари, а оттам във власт“, смята още той.
Той коментира и причината за загубата на левицата в Силистра. "Ако през 2011 г. имахме 11 хил. гласа, сега те са 8 хиляди. БСП и „Атака“ са несъпоставими в Силистра, да се окаже, че има депутат от едното, а няма от другото, е несериозно, но така се случва, това е политиката, допълни Кутев. По думите му четирите области, в които БСП няма депутат, са с преобладаващо турско население. Там българите ни наказаха заради коалицията с ДПС, смята социалистът.

Кутев разкри, че е видял цялата "идиотия" на това да се работи с ДПС в смесените райони и си пожела това никога да не му се случва отново. Той увери, че няма нищо лошо хора с турски имена да заемат всякакви позиции, въпросът е това да става по начин, по който не пречиш на обществото.

"Никой не очаква от ДПС или от ГЕРБ да бъдат морални и справедливи, докато от БСП винаги се е очаквало това. Винаги нас са ни наказвали за всичко, което се случва в системата. Каквото обещахме, го направихме и това го обяснявахме цяла кампания”, смята още бившият депутат. Според него в тази ситуация на изборна загуба БСП трябва да отстои своята автентичност като лява партия.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във