Банкеръ Daily

Общество и политика

Кутев: БСП играе за победа на изборите

На предстоящите парламентарни избори БСП ще играе "категорично за победа", заяви водачът на предизборната листа на БСП в Силистра Антон Кутев в сутрешния ефир на Нова телевизия. Той коментира и отсъствието на Сергей Станишев от Националния съвет на БСП: "Изглежда отпочинал и свалил напрежението. Виждам, че мисли за това, което се случва, и се опитва да дава насоки, да бъде полезен. Изтеглил се е, за да не пречи на работата на новия председател ". Представителят на левицата подчерта още, че в партията нямат притеснения от преференциалния вот и резултатите, които той ще даде. Според Кутев работата през последната година ясно е очертала разликите между БСП и ГЕРБ.

"Орешарски беше изключително добър премиер за условията, в които работи. Не знам обаче дали ДПС са му предлагали места", каза Кутев . Той допълни, че партията има ясна кауза, която е различна от на останалите политически сили. Кутев направи и още едно противопоставяне между социалистите и партията на Бойко Борисов, като заяви: "Това не е ГЕРБ, в която можеш да излезеш и да отидеш в друга партия. Като сме на власт сме виновни, че сме на власт. Като не сме -сме виновни, че Бойко Борисов е на власт".

Водачът на листата на БСП в Силистра обясни, че винаги е имало "лични битки" при определянето на водачи на листите. "Лично аз очаквам да бъдат значително повече местата от тези през 2009 например. Преживявали сме и по-тежки моменти. Нямам никакво съмнение, че ще имаме значително по-голям брой депутати в този парламент", допълни още Кутев .

Facebook logo
Бъдете с нас и във