Банкеръ Daily

Общество и политика

Курумбашев: От победата на Румен Радев не следва победа на БСП

Изборът и на Румен Радев, и до голяма степен на Доналд Тръмп са протести срещу досегашните елити, коментира Петър Курумбашев, който става евродепутат вместо Илияна Йотова, пред БНТ.

"Би било доста елементарно да се екстраполират тези резултати върху директни партийни резултати. Нашите опоненти през цялото време искаха да кажат, че това са директни партийни резултати. Ние през цялото време твърдяхме, че това са мажоритарни избори и те са мажоритарни избори. Така че ако някой си помисли, че от победата на тези избори, например от победата на г-н Радев, следва и победа например на БСП, ще бъде заблуден", заяви Курумбашев.

Според новия евродепутат към Румен Радев има големи очаквания.

"Очевидно на него му предстои да бъде най-популярният български политик. Аз се надявам и тези, които не са гласували на изборите, и тези които не са гласували за него ще застанат зад него като президент на държавата, защото имаме остра нужда от обединителни фигури, от обединителни институции. Българските граждани престанаха да вярват в базови институции", допълни Петър Курумбашев. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във