Банкеръ Daily

Общество и политика

Курумбашев: Не разбирам какъв е триумфът във външната политика на Борисов

Не разбрах в какво се състои триумфът на Бойко Борисов във външната политика. При разговорите на премиера с френския президент Еманюел Макрон по-скоро видях отстъпление в националния интерес по темата с командированите работници. Тази мярка очевидно ограничава европейската директива за свободното движение на хора, стоки и услуги. Това коментира евродепутатът Петър Курумбашев (БСП) в студиото на Би Ти Ви.

"Макрон се опитва да решава вътрешнополитически проблеми с опити да действа през правото на Еврoпейския съюз. Защо политиците от Западна Европа, които поставят въпроса за равно заплащане за равен труд в ЕС, не се погрижат веригите магазини от Западна Европа да плащат на работниците у нас, колкото във Франция и Австрия например", попита Курумбашев.

Той не вижда и връзка между подкрепата ни за промени в директивата за командированите работници и приемането ни в Шенгенското пространство и Еврозоната.

Според него кабинетът „Борисов 3” не се различава по никакъв начин от предишните две правителства и е кабинет на статуквото.

„Все пак искам да поздравя правителството за сключването на договора за добросъседство с Македония. Това е една добра стъпка”, каза още евродепутатът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във