Банкеръ Daily

Общество и политика

Кунева призова всички партии за подкрепа на кабинета

Вицепремиерът по европейските политики и един от лидерите на Реформаторския блок Меглена Кунева изрази надежда подкрепата за кабинета в парламента да се разширява.

"Надявам се, че когато се стигне до там да убеждавам парламентът, че реформата в съдебната система трябва да се състои  - да намеря широка подкрепа", каза тя пред БНР. Кунева очаква повече партии да подкрепят правителството и когато то направи крачката да говори за нова Конституция.

„Когато говорим за здравната реформа, за образованието, това как се правят инфраструктурните проекти, при какви условия на обществените поръчки, кои са ни националните приоритети в земеделието – мисля, че трябва повече да обичаме държавата си и да не забравяме, че всички станахме на крака и чухме българския химн”, каза още вицепремиерът. Тя изрази надежда и че на всеки от политиците в пленарната зала му е минало през главата, че има страшно много работа пред себе си.

Меглена Кунева разкритикува опитите за внушение, че кабинетът е четворна коалиция. „Не е това”, беше категорична тя.

„Считам, че България би могла да бъде по-богата, по-смислена и по-силна държава и мисля, че зная как може да стане това”. Това пък обяви по-рано днес вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев в интервю за Нова телевизия. 

Бившият вече евродепутат призна, че работата като член на Европейския парламент е много по-добра, "но все си мисля, че е доказателство, че в политиката най-голямо значение има мисията и целите, а не постовете“.

Новото правителство беше гласувано в петък. То представлява коалиция от две партии, но други две се ангажираха чрез подписване на програмата му да са част от мнозинството, което ще го подпомага в парламента.

Facebook logo
Бъдете с нас и във