Банкеръ Daily

Общество и политика

Кунева: Нямаше заплахи, премиерът говори за успехите на правителството

Думи като заплаха са по-силно емоционално оцветени и за мен те в политиката са невъзможни. Така вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева коментира вчерашното извънредно заседание на кабинета и отправената от премиера заплаха към реформаторите, че е "настанало време разделно".

Тя бе категорична, че драматична новина от вчера няма и изтъкна, че в Министерския съвет седмица след седмица, месец след месец министрите показват резултати. "Вчера премиерът отдели две трети от времето си, за да покаже успехите на Министерския съвет, който той председателства и на това какво е направено, включително и в областта, в която аз се занимавам - образованието", разказа Кунева пред Нова телевизия. "В Министерския съвет проблем няма и министър-председателят го каза многократно", уточни тя.

По думите й второто, за което са говорили, е работата в Народното събрание. "Идеята, че ГЕРБ са изненадани от това, че една част от депутатите от Реформаторския блок са в опозиция, е несъстоятелна. Това не е новина, положението е такова от една година", посочи Кунева. Повече от половината от депутатите на блока подкрепят кабинета и благодарение на тези гласове са приети много важни закони, подчерта тя.

По думите й, в момента, в който ДСБ са излезли в опозицията, е трябвало да подпишат анекс към коалиционното споразумение, за да се избегнат неяснотите. "Да, бих предпочела и всички бихме искали групата в Народното събрание да бъде единна, но тя не е и това не е новина, и когато вчера г-н Атанасов е казал, че увеличаването на заплатите на учителите е предизборен трик, аз няма как да му повлияя през групата на реформаторите в парламента - просто защото той е излязъл в опозиция", коментира още Кунева.

Тя обаче, подчерта, че Реформаторският блок е подчертано консолидиран за президентските избори и застава единен зад Трайчо Трайков и Съби Събев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във